Masai

Vandaag stond er (nog eens) een vrij lange rit op het programma. We vertrokken om 7:00h en zouden pas 12 uur later in ons tented camp aankomen.
Onderweg was de eerste noemenswaardige stop bij een plaats waar we koffie konden drinken en uiteraard was daar ook weer het traditionele souvenierwinkeltje aan gekoppeld. Met enige trots mag ik zeggen dat we een aardig stuk van de prijs hebben kunnen afkrijgen.
De tweede stop was soortgelijk, koffie en souvenirs. Het grote verschil was dat de verkopers je hier meer met rust lieten. Er werd dan ook duidelijk meer gekocht.
De laatste noemenswaardige stop was bij een dorp van de Masai. Deze stam is bijna het uithangbord van Kenia, en vallen enorm op in hun rode kledij. Eigenlijk was dit dorp vergelijkbaar met dat van de Samburu, maar net dat iets meer.
Nadien reden we door naar onze logies. We slapen hier in tenten, zoals de term “tented camp” wel doet vermoeden, maar het zijn luxe tenten: ze staan onder een dak, hebben volwaardige bedden, en een aangebouwde badkamer. Een volwaardige hotelkamer dus.
Na het eten snel ons bed in, want morgen moeten we er heel vroeg uit: om 4:00h. We gaan eens zot doen…