Tussen het wild

Vandaag stond er een rit op het programma naar Lake Naivasha. Bij de eerse stop hadden we de mogelijkheid om nog even naar de apotheek (voor wie dat nodig was) en de supermarkt te gaan. Daar hebben we dan nog maar wat water, snoepjes en whisky (1 euro voor 250ml) ingeslagen. Onderweg hebben heel wat mensen, inclusief mezelf, nog wat slaap ingehaald. Verder was er tijdens de rit niet heel veel te zien, op de gebruikelijke dorpen, zwaaiende kindjes en natuur na.
Eenmaal aangekomen in onze lodge werd de lunch geserveerd. Het valt op dat steeds meer mensen rijst beginnen eten.
Na de lunch begon een keuze-excursie. Normaal hadden wij (als enigen van de groep) een kraterwandeling gedaan. Maar omdat we slechts met 2 waren ging de prijs flink de hoogte in. Daarbij kwam dan nog dat de gids het eigenlijk zelf niet echt zag zitten. Het domein is sinds kort privé gebied, waardoor er geen gewapende ranger meer mee mag. Als je dan ook weet dat het kratermeer een favoriete drinkplaats is van buffels… Geen kraterwandeling dus. In plaats daarvan gaan we mee met de rest van de groep op game walk. Dit is een wandeling tussen het wild, waarbij je vrij dicht bij de dieren kan komen, en het duidelijk wordt hoe klein wij eigenlijk zijn. De wandeling was wel tof, maar het indrukwekkendste was een kudde geïrriteerde buffels die zich op een lijn begonnen op te stellen. Gelukkig zonder verdere gevolgen.
Toen we terug bij de lodge aankwamen was het weeral tijd om te eten. Het lijkt bijna of we doen niets anders 🙂
‘s Avonds zijn we nog even gaan kijken of we nijlpaarden konden zien in het donker (als het donker is komen ze aan land om te grazen). Jammer genoeg hoorde we ze enkel in de verte, maar we kregen nog wel een waterbok te zien.
Nu ons bed maar in, en morgen om 6:15h ontbijten. Er staat een lange rit op het programma.