Music Maestro

Muziek luisteren op het werk kan wel aangenaam zijn. Toegegeven, soms komt het een beetje asociaal over om met een hoofdtelefoon tussen de collega’s te zitten. Maar jezelf een beetje afsluiten in een open kantoorruimte heeft zeker en vast een positieve invloed op het geleverde werk (bij mij toch). Dan komt natuurlijk de vraag naar wat we kunnen luisteren. Alles downloaden is niet echt een optie (de pc van de firma komt dan snel vol te staan) en het meeste in trouwens illegaal.

Vroeger gebruikte ik pandora.com. Hier kon je gewoon een aantal artiesten/genres opgeven in een webapplicatie. Het programma zocht dan zelf naar andere muziek die in hetzelfde genre lag. Dit werkte heel goed, maar helaas… mooie liedjes duren niet lang. Pandora kan enkel nog maar gebruikt worden vanuit de US (iets met licenties). Een vals adres opgeven is geen optie, er wordt gekeken naar je IP-adres en dan naar het land van je ISP. Gedaan met spelen dus.

Deze week ben ik dan eindelijk op zoek gegaan naar een goed alternatief. Na een beetje zoeken ben ik op last.fm terecht gekomen. Velen zullen deze site al wel kennen, maar voor mij was het nieuw. Snel even een account aangemaakt, een paar favoriete artiesten toegevoegd en ik was muziek aan het luisteren. Ik was echt onder de indruk van de kwaliteit en de aanbod van de nummers. Je kan zelfs kiezen of je via de website luistert, of liever een player download.

Als je naar iets dergelijks op zoek bent, zeker de moeite om eens te bekijken!

Published
Categorized as Blog Tagged

1 comment

  1. Ik kan alleen maar beamen wat ge hebt geschreven. Niet dat ik dagelijks
    luister (de leerlingen zouden te hard afgeleid zijn denk ik ), maar
    zo leer ik ook andere groepen kennen. Want zo’ne kenner ben ik
    niet.

    groetjes en ik wacht vol ongeduld op uw volgend ‘verhaal’.

Comments are closed.