Jong Geleerd…

Onlangs was een een baby’tje op bezoek van ongeveer 6 maanden oud, een echt schatje. Je kan wel een tijdje bezig zijn met zo’n kind, maar wat is voor die kleintjes nu echt leuk. Als IT’er denk je dan natuurlijk dadelijk in de richting van computers. Een vriend had me eens verteld over Baby Smash, en dat wilde ik dan toch eens proberen.

De installatie van het programma is alvast kinderspel. En dan…proberen maar. Er opent zich een schermvullend venster dat enkel maar met de ALT-F4 combinatie kan worden afgesloten. Verder zijn alle functies van toetsen en muis uitgeschakeld. Het enige wat er gebeurd wanneer er geklikt of getypt wordt zijn gekleurde en bewegende figuurtjes die op het scherm verschijnen. Daarbij klinken er ook nog geluidjes. Je kan enkele settings aanpassen waardoor je bv. lachende stemmen hoort als geluiden, of hoelang afbeeldingen op het scherm mogen blijven staan.

Nadat ik zelf even had gespeeld was het de beurt aan het kleintje, en jawel… het was een waar succes! Ze had zeer snel door dat wanneer ze op een toets drukte er iets leuks gebeurde. Al snel liet ze zich volledig gaan op mijn laptop, een waar plezier om te zien. ik heb enkel af en toe moeten ingrijpen ter bescherming van de pc. Die kleine vingertjes kunnen namelijk heel makkelijk achter toetsen van het klavier haken, en aangezien ik het niet zag zitten om met enkele letters minder verder te moeten…

Als je zelf kleintjes hebt rondkruipen is het zeker aan te raden Baby Smash een te testen. Van één ding ben ik al overtuigd… we zullen ook binnen een jaar of 20 nog IT’ers hebben Wink

Published
Categorized as Blog