Beestjes…(2)

Vandaag net iets minder goed ontbeten, om niet te zeggen helemaal niet. De voorbije nacht zijn er bij mij, net als bij een hoop medereizigers maag- en darmproblemen opgekomen. Niet echt aangenaam, maar het hoort bij een dergelijke reis, en vooral op/vanaf de 4de dag. Laten we het vandaag dan maar wat soberder houden.
De eerste stop van vandaag was bij een mooi uitzicht over Rift Valley. Dit is een soort breuklijn die loopt van Israël tot Mozambique. Heel mooi…
Daarna reden we verder naar Lake Nakuru Parc, een park waar onze volgende game drive plaats vond. Ook vandaag waren de dieren talrijk aanwezig: flamingo’s, buffels, hyena’s (en jongen) en neushoorns. Zo hebben we dus al 3 van de big 5 kunnen zien.
Onze picknick vond plaats op “Baboon Cliff”. Zoals de naam al doet vermoeden zitten daar bavianen. Het probleem is echter dat veel mensen de dieren eten geven, en de apen dus eten verwachten als er mensen zijn. Ze durven daar soms vrij agressief naar vragen. In de truck eten leek ons dan maar de beste oplossing. Dat was ook zo, als de zijkanten/ramen waren dicht geweest. Het duurde dan ook niet lang of er zat een baviaan half binnen die zijn tanden liet zien. Gelukkig slaagden we er in om hem weg te jagen, maar het was wel even schrikken.
Na het gamedriven zetten we onze rit verder naar de lodge waar we 2 nachten blijven. Een mooi hotel met prachtig zicht op het Baringomeer.
Vanavond speelt Nederland de halve finale van het WK tegen Uruguay. Daarom is er de mogelijkheid om aan de activiteit van morgenochtend, pas in de namiddag deel te nemen. Vermits wij toch niet naar het voetbal gaan kijken kiezen we er voor om om 6:30h paraat te zijn.