Beestjes…

Vroeg opgestaan, en dat in de vakantie. Maar vermits de dagen hier vroeg beginnen en vroeg eindigen, moet je er op tijd bij zijn. Het water van onze douche verkoos de voordeur in plaats van de afloop, maar vermits alles van steen was kon het niet zo’n kwaad, en zoals we al meer gehoord hebben: “ja, het is Kenia”.
Na het ontbijt de truck in en onderweg voor ongeveer 1,5h. De wegen werden nog net iets slechter, en wij werden dan ook nog net iets meer door mekaar geschud. Nog even gestopt voor een koffie, en dan het laatste stuk naar het Buffalo Springs National Reserve. Het verschil tussen een park en een reserve is blijkbaar dat een park enkel voor dieren is, en in een reserve nog mensen wonen.
In Buffalo Springs kon onze eerste game drive beginnen. We waren echt onder de indruk van wat we allemaal konden zien: olifanten, giraffen, gazellen, spiesbok, … Maar het hoogtepunt was ongetwijfeld iets vrij zeldzaam: een cheeta met jong, op ongeveer 10 meter van ons… adembenemend.
We hadden vanuit het hotel lunchboxes mee gekregen, en die zorgden voor een heerlijke picknick in de natuur.
In deze buurt wonen nog heel wat mensen van de Samburu stam. Het is een volk dat nog in heel primitieve omstandigheden en dito hutjes woont. Deze mensen willen liever niet gefotografeerd worden, maar er zijn bepaalde akkoorden gesloten. Zo mogen toeristen een bepaald dorp bezoeken en er vrij fotograferen, maar dan moeten de andere mensen met rust gelaten worden. Lijkt me wel eerlijk, en wij daar dus heen. Ook dat was een ervaring: mee dansen, een hutje en een school bezoeken…
Dat was zo ongeveer ons programma van vandaag. Onze mooie lodge (waar het krioelde van de aapjes) had een zwembad. Een frisse duik deed echt goed, en kon de honger nog wat aanscherpen.
Lekker eten en dan bed in, morgen om 6:45h ontbijt. Dat is iets later dan gepland, maar de wegen zijn beter waardoor we vlotter kunnen rijden.