De eerste indruk

Bij het ontbijt zagen we al snel de Engelse invloed: full cooked breakfast… I love it.
Na het ontbijt allemaal de truck in om aan een rit van 2 uur te beginnen. Eerst door Nairobi zelf, waar we grote ogen trokken toen we de verkeerschaos zagen. Naarmate we verder van de stad weg gingen, werd het duidelijk in welke omstandigheden sommige mensen hier wonen… Moeilijk te begrijpen voor een Westerling.
De snelweg (of wat ze hier zo noemen) bestaan vaak uit een geasfalteerde weg, met veel putten en zonder markeringen. Mensen lopen en fietsen erop, en als er een tegenligger komt, moet je af en toe aan de kant.
Onze eerste stop was om een koffie te drinken: een heel bescheiden zaak, maar met lekkere koffie voor slechts 0,5 Euro.
Eventjes verder kwamen we aan ons hotel. Na een lekkere lunch vertrokken we samen met Benny en Gerrie op een begeleide wandeling naar de grotten van de Mau Mau (onafhankelijkheidsstrijders ten tijde van de Engelse kolonisatie). Het was een leuke wandeling waar we ook onze eerste apen zijn tegen gekomen, gewoon in het wild.
‘s Avonds weer lekker gegeten, waarna we getrakteerd werden op een voorstelling van traditionele dans. En jawel, bijna iedereen moest mee doen 🙂
Niet te lang blijven hangen was de boodschap, want morgen om 6:15h ontbijt.