Ngorongoro

Vandaag vertrokken we naar de Ngorongorokrater. Om hier te geraken moesten we eerst nog een heel stuk over de hoofdbaan van Serengeti rijden. Dit stuk zandweg is in vrij goede staat, en er mag zelfs 80 km/u gereden worden. Hoewel dit stuk van het traject geen game drive was, kregen we toch nog wat moois te zien: 2 cheeta (jachtluipaard) broers die elegant naast en op de weg wandelden… prachtig!
Toen we aan de rand van de krater aankwamen stapten we per 7 over in jeeps om een game drive in de krater te houden. Deze krater is ongeveer 265 vierkante kilometer groot, 600 meter diep, en vormt bijna een biotoop op zich. Doordat de kraterwanden enorm stijl zijn, kunnen de dieren er erg moeilijk in of uit komen. Enkel van oude olifanten is geweten dat ze vaak naar de krater komen om te sterven.
Het lijkt echt wel een wereld op zich, ook weer meer dan de moeite dus.
Nadien werden we door onze jeeps (correctie: Toyota’s) aan de de lodge afgezet.
Vandaag hebben we afscheid genomen van het wild. Vanaf morgen begint het meer stedelijk en relax gedeelte van de reis.
Na het avondeten nog 1 drankje in de bar, en dan bed in. Morgen om 7:00h ontbijt.