Serengeti

Vandaag trokken we naar de Serengeti, een enorm groot park: het wild dat hier zit is zeker en vast wild te noemen, en een groot deel van de documentaires over de Afrikaanse vlaktes zijn hier opgenomen.
Vandaag reden we vooral door het park. Als er iets speciaal te zien was dan stopten we natuurlijk, maar de hoofdzaak was bij onze logies te komen. Dit is nogmaals een tented camp, voor de laatste keer.
Na heel wat uren te hebben kunnen genieten van de natuur, kwamen we dan aan bij onze tenten, net buiten het park. Mooie tenten met een eigen, ‘Flintstones’-stijl, badkamer. Aangezien we aan de rand van het park liggen, en dieren niet de gewoonte hebben zich van denkbeeldige grenzen iets aan te trekken, kan er hier ook bij de tent wild voorkomen. Er lopen dan ook bewakers rond, waardoor je je in het donker steeds moet laten vergezellen.
Na het avondeten gingen we nog met 3 reisgenoten een night game drive doen. Een rit van ongeveer 2 uur, in het donker, mer een schijnwerper op de jeep. Het was echt een unieke ervaring on te zien welke dieren er ‘s nachts allemaal rondlopen: Bush baby, civetkat, jakhals, springhaas, stekelvarken, …
Een beetje later dan normaal ons bed in, en om 7:00h terug gaan ontbijten.