Terug naar Nairobi

Het is misschien een saai begin, maar vandaag stond er een lange rit op het programma. We moesten vanuit Arusha terug de grens over naar Kenia, Nairobi meebepaald. Dit keer was het geen truck, maar een Afrikaanse reisbus. De bagage ging op het dak, en de bus zelf was dik in orde.
Rond 10:00h waren we al aan de grens. Uiteraard moesten we weer een exit- entryform invullen, en gelukkig deed ook deze keer de beambte niet lastig. Na ongeveer een uur stond heel onze groep terug op Keniaanse bodem.
Aangezien onze lunchplaats vlak na de grens was, hadden we hier nog even tijd voor het eten kwam.
Na de lunch zetten we onze weg verder langs mooie nieuwe wegen, en langs zandwegen naast wegenwerken. Uiteindelijk kwamen tegen 16:30h aan in ons hotel in Nairobi. Dit is hetzelfde hotel dan dat waar we de eerste nacht hebben geslapen, het voelt dus al een beetje vertrouwd aan.
Voor het avondeten gingen we met een deel mensen naar Carnivore, een begrip in Nairobi. Volgens de informatie die we kregen was het een grill-restaurant (stijl ‘Fogos’ in Antwerpen) met de tropische vleessoorten van hier (stijl ‘2 deuren’). We werden aan het hotel opgehaald door de discobus, een ervaring op zich: blacklights in de bus en luide muziek (misschien wel een gat in de markt bij ons). Carnivore is een enorm grote zaak: er kunnen 350 mensen samen eten. Het eten zelf was wel lekker maar (omdat ik niet kan laten de vergelijking te maken) minder fijn dan ‘Fogos’. Wat de vleessoorten betreft was ik wel een beetje teleurgesteld: misschien zijn we thuis te hard verwend, maar krokodil was volgens mij het enige “speciale” (rund, lam, varken, kalkoen, kip, struisvogel, krokodil). Maar al bij al was het wel lekker, en veel.
Terug naar het hotel met de discobus, weeral feest! De bar in het hotel was al gesloten, maar die hebben ze voor ons terug open gedaan, sympathiek toch!
Nu bed in, en morgen rond 8:00h ontbijt.