Nairobi en de nachttrein

We werden vandaag om 8:30h opgehaald door een gids die ons Nairobi ging laten zien. Onze toer begon bij het nationaal museum van Kenia, en ging vervolgens per bus verder langs verschillende belangrijke plaatsen: rustplaats van de eerste president, park op de plaats van de in 1998 opgeblazen Amerikaanse ambassade, … We kregen ook nog even tijd om souvenirs en andere dingen in te slaan.
‘s Middags zijn we bij een Italiaan gaan eten. Het was lekkere wijn, pizza en koffie.
Tegen 15:00h kwamen we terug aan het hotel, en konden we de laatste zaken nog inpakken, klaarleggen… Om 16:30h kwam een busje ons ophalen om naar het station te gaan. Wat een chaos was het daar… niet te beschrijven. Er werd ons wel sterk benadrukt goed op de bagage te letten, en niets onbewaakt te laten. Eens we binnen waren kon het wachten beginnen. Normaal zou onze trein om 18:00h binnenkomen en om 19:00h vertrekken. Om 18:30h was hij er, en rond 19:20h vertrokken we. Kort daarna konden we al naar de restauratiewagen om te gaan eten. Het avondmaal was eigenlijk wel lekker. Niet direct wat je verwacht op zo’n trein. Als alles goed gaat zijn we morgen om 9:20h in Mombasa.